субота , 27.07.2024

На Снятинщині водій ВАЗу попався п’яним за кермом і отримав 40800 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 13 жовтня 2023 року у селі Борщів колишнього Снятинського, а тепер Коломийського району.

Близько 15:00 на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Окрім цього у керманича було відсутнє водійське посвідчення відповідної категорії.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій ВАЗу кілька разів не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також –
Юна франківка дебютувала у дуеті з відомою українською співачкою МʼЯТОЮ