субота , 27.07.2024

На Рогатинщині п’яний водій перекинувся на “Ланосі” та отримав 17000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 липня 2023 року на автодорозі між населеними пунктами Чагрів та Букачівці. Ввечері, близько 19:00, водій автомобіля “Daewoo Lanos” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті аварії автомобіль отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 2,59 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) та за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судові засідання водій “Ланоса” не з’явився, тому після кількох перенесень справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Рогатинський районний суд постановив закрити провадження у справі за ст. 124 і ч. 5 ст. 126 КУпАП у зв’язку із закінчення строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Водночас суд постановив водія автомобіля “Daewoo Lanos” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Трильйон у борг. Як українці позичають гроші державі та скільки на цьому заробляють