неділя , 08.09.2024

На Косівщині п’яний водій “бобика” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 січня 2024 року у селі Нижній Березів, що на Косівщині.

Ввечері, близько 18:30, водій автомобіля “УАЗ 3469” (“бобик”) не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення із зустрічним автомобілем “Тойота Кемрі”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце події і, як виявилося згодом, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння 1,20 проміле, що в 6 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “бобика” свою провину визнав частково. Пояснив, що через ожеледицю на дорозі не впорався з керування і справді вчинив аварію та залишив місце події. Однак наразі уже повністю відшкодував збитки іншому водієві. Факт керування у стані сп’яніння заперечив, запевнив, що алкоголь вживав уже після автопригоди.

Втім, суд у цю версію не повірив, тим паче, що за вживання алкоголю після передбачено вдвічі більше покарання, ніж за нетверезу їзду.

Дослідивши матеріали справи, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “УАЗ 3469” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
В аварії на Прикарпатті травмувалися пасажирка скутера і велосипедистка