субота , 27.07.2024

Фіктивний шлюб за 4000 доларів: жителька Коломиї допомагала чоловікам виїхати за кордон

Мешканка Коломиї укладала фіктивні шлюби за винагороду – 4 тисячі доларів США. Відтак допомагала чоловікам, які підлягали мобілізації, виїжджати за межі України.

фіктивний шлюб

Протиправну діяльність фігурантки викрили слідчі Коломийського райвідділу поліції.

Про це сьогодні, 4 червня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Поліцейські встановили, що 26-річна жінка, яка є інвалідом дитинства 1 групи, спершу зареєструвала фіктивний шлюб з 26-річним мешканцем с. Мишин Коломийського району. Невдовзі «подружжя» виїхало за кордон, начебто у «весільну подорож».

Надалі в Україну повернулась лише жінка й одразу подала на розвід. А за тиждень після розлучення, коломиянка уклала новий шлюб з 33-річним мешканцем Івано-Франківська, з яким також планувала виїхала за межі України. Однак була викрита правоохоронцями.

Поліцейські провели обшук за її місцем проживання. Виявили телефони та листування в месенджерах, які підтверджують протиправну діяльність фігурантки. Свої «послуги» вона оцінювала в 4 тисячі доларів США.

Слідчі Коломийського РВП уже оголосили жінці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Невдовзі суд обере запобіжний захід. Процесуальне керівництво у справі здійснює Коломийська обласна прокуратура.

Читайте також –
У Калуші 40-річний чоловік під час повітряної тривоги запускав феєрверки