субота , 27.07.2024

У Заболотові водій “Жигулів” попався нетверезим за кермом і отримав 40800 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 жовтня 2023 року у селищі Заболотів. Близько першої години ночі працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2103” (“Жигулі”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – драгер показав 1,43 проміле, що в 7 разів вище допустимої норми.

На водія “Жигулів” склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУПАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Втім, це порушення виявилося не єдиним. На чоловіка також склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, тимчасово позбавленою такого права або яка не має такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У суді водій “Жигулів” визнав свою провину. Пояснив, що зустрів знайомого та випив із ним пива, після чого сів за кермо та був зупинений працівниками поліції.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2103” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також –
Будьте розумними, дотримуйтесь головних правил під час ставок