субота , 27.07.2024

У Заболотові п’яний водій “Фіату” втікав від поліції і отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій кермо

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 липня 2023 року у смт. Заболотів. Близько першої години ночі водій автомобіля “Фіат Дукато” не виконав вимогу поліцейського про зупинку транспортного засобу та продовжив рух.

Згодом шляхом переслідування та блокування було таки зупинено автомобіль втікача.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

А також на нього склали протокол за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Фіату” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Фіат Дукато” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Сучасне та якісне фітнес меню з доставкою