субота , 27.07.2024

У Верховині любитель нетверезої їзди отримав 40800 грн штрафу

Верховинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 3 грудня 2023 року у селі Ільці Верховинського району. Ввечері, близько 20:20, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Вектра”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, але направив клопотання про розгляд справи за його відсутності та про визнання своєї провини.

Дослідивши матеріали справи, Верховинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Вектра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Житель Прикарпаття під час пожежі з палаючого будинку врятував дворічну дитину