понеділок , 17.06.2024

У Тисмениці водійка “Деу Матіз” за п’яну їзду отримала 51000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водійки, яка втретє впродовж року керувала автомобілем у стані сп’яніння.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 жовтня 2023 року у селі Черніїв колишнього Тисменицького, а тепер Івано-Франківського району.

Ввечері, близько 22:30, на вулиці Данила Галицького працівники поліції зупинили водійку автомобіля “Део Матіз”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у кермувальниці явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, почервоніння обличчя, нестійка хода.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 1,05 проміле алкоголю, що в 5 разів вище допустимої норми.

Жінка не погодилася з отриманим результатом, але й відмовилась від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

Кількома місяцями раніше вона уже двічі притягувалася до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на порушницю склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водійка “Део” не з’явилася, тому справу розглянули без її присутності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водійку автомобіля “Део Матіз” визнати винною у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років без конфіскації транспортного засобу.

Читайте також –
У Франківську зіткнулися 5 автомобілів (ФОТО)