понеділок , 17.06.2024

У Тисмениці водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 51000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який втретє протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння. При цьому керманич також скоїв ДТП.

конфіскація авто

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 листопада 2023 року у селі Підлужжя Івано-Франківської міської громади. Близько 12:00 на вулиці Шевченка водій автомобіля “ВАЗ 21074” (“Жигулі”, “сімка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками. Керманич перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного на місці автопригоди, становив 3,00 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані сп’яніння) і протокол за ст. 124 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21074” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Читайте також –
Робота у Франківську: 10 вакансій травня із зарплатою понад 40000 гривень