субота , 27.07.2024

У Рожнятові п’яний водій “Пежо” в’їхав у паркан та отримав 17000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто алко

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 19 жовтня 2023 року у смт. Рожнятів. Близько першої години ночі на вулиці Січових Стрільців водій автомобіля “Peugeot Boxer” не оцінив дорожньої обстановки, не обрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на металевий паркан та на будинок.

У результаті ДТП було завдано матеріальних збитків. Водій “Пежо” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: запах спиртного з рота, порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. Водій “Пежо” у судове засідання не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “Peugeot Boxer” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Біженці втрачають зв’язок з Україною. Що показують дослідження