субота , 27.07.2024

У Креховичах водій “Сеату” попався п’яним за кермом і отримав 40800 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 7 грудня 2023 року у селі Креховичі. Близько другої години ночі працівники поліції з другої спроби зупинили водія автомобіля “SEAT ALHAMBRA” – спочатку керманич не виконав законної вимоги поліцейських та потім все ж таки його вдалося зупинити.

Під час спілкування та перевірки документів поліцейські помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився спочатку на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 0,51 проміле алкоголю, що лише на 0,31 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем сп’яніння.

Водій не погодився з отриманим результатом і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Але і при повторному огляді результат теж був позитивний – 0,49 проміле.

Також виявилося, що водій “Сеату” керував автомобілем, будучи позбавленим права керування транспортним засобами. До того ж це порушення він вчинив повторно впродовж року.

Отож, у підсумку на нього склали три адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку), за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Сеату” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “SEAT ALHAMBRA” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді найбільш серйозного із числа вчинених, а саме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також –
На Прикарпатті 22-річний молодик до смерті побив 53-річного чоловіка