субота , 27.07.2024

У Коломиї п’яний водій “Мітсубісі” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння. Порушник також скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

штраф

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 10 грудня 2023 року у місті Коломия. Вранці, близько 09:40, на вулиці Мазепи водій автомобіля “Mitsubishi Pajero Wagon” не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автомобілем “Chevrolet Cruze”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки наркотичного сп’яніння: порушення мови, звужені зіниці очей, які не реагують на світло та поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння), а також за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні адвокат водія “Мітсубусі” намагався довести невинуватість свого клієнта у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП, але безуспішно.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mitsubishi Pajero Wagon” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
Поблизу Франківська зіткнулися “Сузукі” та “Шкода”. Є травмовані