понеділок , 17.06.2024

У Калуші п’яний водій “Рено” в’їхав в електроопору. Як покарали порушника?

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

avto alko

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 листопада 2023 року у місті Калуші. Близько 12:00 на вулиці Промисловій водій автомобіля “Рено Меган” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками. Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився. При цьому зізнався поліцейським, що вживав алкоголь.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Рено” не з’явився, хоча про його дату, час та місце проведення був повідомлений належним чином.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Меган” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Як визначити якість автомобільного палива на заправці