субота , 27.07.2024

У Калуші п’яна водійка “Тойоти” в’їхала в електроопору. Як покарали порушницю?

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водійки, яка у стані алкогольного сп’яніння скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

жінка за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 грудня 2023 року у місті Калуші. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Вітовського водійка автомобіля “TOYOTA COROLLA” не вибрала безпечної швидкості руху, не впоралася з керуванням та допустила наїзд на електроопору.

У результаті ДТП транспортний засіб та електрична опора отримали механічні пошкодження.

Водійка перебувала за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,53 проміле алкоголю, що майже у 8 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні жінка визнала свою провину. Пояснила, що ввечері випила бокал гарячого вина після чого керувала автомобілем. Через те, що задзвонив мобільний телефон вона відволіклась від керування автомобілем, переплутала педалі через що її машину занесло і вона в’їхала в електроопору. Від зіткнення автомобіль зазнав механічних пошкоджень, а стовп впав і порвались електропроводи.

Водійка зазначила, що не розуміє чому алкотестер показав такий великий вміст алкоголю в її організмі, але не заперечує, що була в стані алкогольного сп’яніння, оскільки пила вино. Жінка розкаялася за вчинене і просила її суворо не карати. Зазначила, що матеріальну шкоду відшкодувала.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водійку автомобіля “TOYOTA COROLLA” визнати винною у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
На Косівщині внаслідок ДТП травмувався 16-річний мотоцикліст