субота , 27.07.2024

У Франківську п’яний водій мотоцикла скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував транспортним засобом у стані сп’яніння. При цьому порушник також скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 1 липня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:40, на вулиці Національної Гвардії водій мотоцикла “KOVI 250-ST START” не впорався з керуванням та допустив наїзд на припаркований легковий автомобіль.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а водій мотоцикла – тілесні.

Окрім того керманич двоколісника перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду, проведеного у медичному закладі, становив 1,03 проміле, що в 5 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані сп’яніння) і за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді кожен із протоколі розглядали окремо. У судові засідання водій мотоцикла кілька разів не з’явився, тому справи розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія мотоцикла “KOVI 250-ST START” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Також суд під час розгляду другої справи постановив водія мотоцикла “KOVI 250-ST START” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Читайте також –
Під час сходження на гору Хом’як заблукав 10-річний хлопчик