понеділок , 20.05.2024

У Долині водій “Опеля” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

авто алко

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 22 грудня 2023 року у селі Гошів Долинської міської громади Калуського району. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Шиянівській водій автомобіля “Опель Аскона” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на огорожу будинку.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали пошкодження. Водій легковика залишив місце події та згодом після вчинення автопригоди вживав алкогольні напої. Від проходження огляду на стан сп’яніння потім відмовився.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Опеля” визнав свою провину, підтвердив усі факти, викладені у протоколах, та розкаявся у вчиненому.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суддя Долинського районного суду постановив водія автомобіля “Опель Аскона” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
В Івано-Франківську школяр побив однокласницю