понеділок , 01.07.2024

Швейцарія перемогла на Євробаченні-2024: Україна посіла третє місце

Представники Швейцарії Nemo з піснею «The Code» здобули перемогу та отримали 591 бал у Пісенному конкурсі Євробачення-2024, що відбувся 11 травня у Швеції.

Немо

Хорватія з 547 балами посіла другу позицію, Україна посіла третє місце, отримавши 453 бали.

Цьогоріч у гранд-фіналі Євробачення брали участь 25 країн, хоча боротися за перемогу мали 26. Напередодні фіналу організатори конкурсу дискваліфікували Нідерланди через гучний скандал.

12 балів український дует alyona alyona & Jerry Heil отримав від журі Чехії та Молдови, 10 від Естонії, Польщі, Франції, 8 балів від журі Ізраїлю, Латвії та Фінляндії, 6 балів від Данії, Португалії, Литви та Австрії, 5 від Люксембургу та Грузії, 4 від Норвегії та Німеччини, 3 бали від журі Ісландії та Швеції, 2 від Швейцарії, Нідерландів, Ірландії та Греції.

Від глядачів зі всього світу Україна отримала 307 балів.

Фінал Євробачення почався з традиційного параду прапорів країн-учасниць фіналу. Учасники виходили у такому порядку, у якому виступали.

alyona alyona & Jerry Heil виступали під другим номером. Як відомо, номер для України ставила всесвітньовідома режисерка та кліпмейкерка Таню Муіньо.

євробачення результати

Переможець Євробачення, швейцарський виконавець Nemo з піснею “The Code” виступав під номером 21.

Цікаво, що номер співачки TALI з Люксембургу, яка виступала 4-ю з піснею “Fighter”, поставив український режисер Герман Нєнов. До речі, саме ця країна у 2024 році повернулася на пісенний конкурс вперше за 31 рік.

Одним із фаворитів букмекерів був француз Slimane із піснею “Mon Amour”. Співак підкорив проникливим виконанням та потужним вокалом і посів 4 місце.

Після того, як учасники Євробачення завершили всі свої виступи, на сцену вийшов шведський гурт початку 2000-х Alcazar та виконав пісню “Blame It on the Disco”. Також організатори конкурсу за допомогою штучного інтелекту зібрали на сцені легендарний гурт ABBA.

Концертну частину вечора закрила минулорічна переможниця Євробачення Loreen.



Читайте також –
Неочікувана колаборація: романтик Golubenko та репер Blockbaby випускають спільний трек