субота , 27.07.2024

Наскільки енергоефективний холодильник Bosch KGN39VL316

Двокамерний холодильник Bosch KGN39VL316 вважається однією з найпопулярніших моделей бренду в Україні.

холодильник

Чудова якість, великий об’єм і доступна ціна цієї техніки підкорюють покупців ще на етапі ознайомлення з характеристиками на сайтах. Проте чи економний цей холодильник щодо електроспоживання — розберемося в матеріалі далі.

Загальні характеристики

Цей холодильник із морозильною камерою може похизуватися загальним корисним об’ємом у 366 л. Для середньої сім’ї на 3–5 людей модель KGN39VL316 підходить ідеально. У холодильній камері є 5 полиць, і ще 4 — на дверцятах. Також передбачено один контейнер для овочів на всю ширину. Морозильна камера на 3 відділення отримала потужність 14 кг на добу. Цього достатньо для заготовлення сезонних овочів і фруктів та зберігання готових страв. Завдяки функції No Frost камеру не треба розморожувати, і всі продукти залишаться в первозданному вигляді. Серед інших особливостей Bosch KGN39VL316:

  1. зони свіжості;
  2. полиця для пляшок;
  3. 16 годин автономного збереження холоду;
  4. гучність роботи до 39 дБ.

Як розповідають користувачі у відгуках, ця модель — чудовий варіант для тих, кому потрібен простий та якісний холодильник.

Скільки електроенергії споживає KGN39VL316

Цей холодильник отримав клас енергоощадження A++ — хороший показник для сучасної побутової техніки. На рік він витрачає 273 кВт. Завдяки окремому налаштуванню холодильної та морозильної камер можна збільшити чи зменшити енергоефективність. Водночас в автономному режимі модель тримає холод до 16 годин.

Як зменшити витрати електроенергії холодильника

Насамперед слід звернути увагу на місце, де стоїть техніка. Модель KGN39VL316 отримала кліматичний клас SN-T і чудово працює за температури від +10 до +43 °C. Проте, якщо холодильник стоятиме біля джерела тепла (радіатора, бойлера, плити), під час його використання в камери потраплятиме гаряче повітря. Через це техніці потрібно більше енергії, щоб зменшити температуру всередині. Під час використання морозильної камери, яка споживає найбільшу кількість кВт, варто пам’ятати деякі правила. По-перше, не потрібно постійно відчиняти дверцята, бо всередину потрапляє тепле повітря. По-друге, бажано максимально заповнювати камеру. Що більше в ній буде заморожених продуктів, то менше двигуну потрібно працювати, аби підтримувати мінусову температуру. Аналогічно бажано робити з холодильною камерою — максимально її наповнювати. Після деякого часу використання необхідно звертати увагу на дверцята техніки, а точніше — гумову прокладку. Якщо вона відходить чи нещільно прилягає до корпусу, потрібно її замінити. Також під час миття варто вибирати м’які засоби, щоб гума не пересихала й не тріскалась.