субота , 27.07.2024

Міграційна служба Прикарпаття переслала за кордон понад 200 паспортів

З початку року управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області відправило українцям за кордоном дипломатичною поштою або міжнародним кур’єрським експрес-перевезенням понад 200 паспортних документів.

паспорт

Як зазначається у повідомленні міграційної служби, переважно йдеться про закордонні паспорти, а кожен четвертий документ – національний паспорт у формі ID-картки.

Порівняно з минулим роком географія руху документів дещо звузилася. Торік оформлені у територіальних підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини УДМС паспорти пересилалися українцям до 25 країн, цьогоріч – до 19 країн. Переважно до Польщі, Німеччини, Чеської Республіки, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, досить поширеними є заяви людей, які зараз мешкають в Іспанії, Італії і Франції, рідше – з Канади і США.

Натомість, на відміну від минулого року, жодної заяви про отримання паспорта за місцем перебування за кордоном не надходило з країн Балтії, Угорщини, Португалії.

Щоб отримати за кордоном паспорт, який був оформлений на території України, людині за кордоном слід звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою про отримання у країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у формі ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому цей документ оформлявся.

Нагадаємо, чоловіки від 18 до 60 років зможуть отримати паспорти лише в Україні.

Читайте також –
Рада остаточно ухвалила нові штрафи за порушення обліку і мобілізації