п’ятниця , 17.05.2024

Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко повідомила, що електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня.

телефон армія

“18 травня Міністерство оборони запускає, як і визначено чинним законом, електронний кабінет військовозобов’язаного… Зараз цей застосунок буквально створюється, і ми отримуємо всі необхідні документи, щоб він був доступний всім нашим громадянам”. – зазначила Черногоренко в ефірі “Радіо Свобода“.

За її словами, для того, щоб оновити дані в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні “поля”. Зокрема номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах – в ТЦК та СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов’язаного.

Черногоренко запевнила, що для того, аби оновити дані, достатньо буде скористатися застосунком, не відвідуючи ТЦК.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Ухвалення законодавчого акту підтримали 283 народні депутати.

16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Закон набуває чинності 18 травня.

Читайте також –
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова Кабміну