субота , 27.07.2024

2,5 проміле: у Снятині водій “Опеля” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

avto alko

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 листопада 2023 року у селі Рудники Заболотівської територіальної громади.

Ввечері, близько 17:15, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “Опель Віваро”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу.

Результат позитивний – драгер показав 2,55 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у справі за відсутністю складу порушення. Мотивував це неточністю у вказанні часу складання протоколу та проведення огляду на стан сп’яніння.

Втім, суд ці аргументи визнав як такими, які не спростовують суть вчиненого порушення.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Віваро” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушник не погодився з отриманим покаранням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також –
Під час спуску з Говерли травмувалася 40-річна туристка