неділя , 19.05.2024

2,3 проміле: у Долині водій “Ніссану” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 24 грудня 2023 року у селі Велика Тур’я. Близько другої години ночі на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “Nissan Navara”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу, результат позитивний – драгер показав 2,3 проміле алкоголю, що в 11 разів вище допустимої норми.

Протокол направили для розгляду у Долинський районний суд. У судове засідання водій “Ніссану” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, суддя Долинського районного суд постановив водія автомобіля “Nissan Navara” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Коломийському районі водій “Форда” збив пішохода