вівторок , 30.04.2024

В Угринові п’яний водій “Хюндаю” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

авто алко

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 13 листопада 2023 року у селі Угринів. Близько першої години ночі на вулиці Галицькій водій автомобіля “Hyndai Tucson” не обрав безпечної швидкості руху, не зреагував на зміну дорожньої обстановки та допустив зіткнення з автомобілем “Chrysler 300M”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, почервоніння очей, порушення координації рухів. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Hyndai Tucson” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження.

У судовому засіданні водія автомобіля “Хюндай” не визнав своєї провини. Пояснив, що не встиг зреагувати та допустив зіткнення, оскільки водій “Крайслера” раптово змінив смугу руху. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився, оскільки перебував на лікуванні та вживав медикаменти, які могли містити алкоголь.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Hyndai Tucson” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
“Укрнафта” виявила та ліквідувала врізку в газопровід на Прикарпатті