четвер , 02.05.2024

У Сваричеві п’яний водій “BMW X3” скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

BMW

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 червня 2023 року у селі Сваричів. Близько 15:30 на вулиці Довгій водій автомобіля “BMW X3” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на пішохода, в результаті чого останній отримав незначні тілесні ушкодження.

Винуватець аварії залишив місце події і, як згодом виявилося, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,26 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій BMW визнав свою провину у вчиненні та залишенні місця ДТП, але не визнав провини у нетверезому керуванні транспортним засобом.

Спочатку пояснював, що розпивав горілку разом зі своєю кумою уже після скоєння автопригоди. Обіцяв, що кума прибуде до суду і дасть підтверджуючі пояснення, однак цього не сталося. І в наступному судовому засіданні водій автомобіля “BMW X3” уже стверджував, що вживав алкогольні напої не з кумою, а з товаришами, але не пам’ятає з якими. А ще потім стверджував, що випивав після ДТП не з кумою, і не з товаришами, а зі своїм швагром.

Вислухавши усі ці версії та дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “BMW X3” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Дощ: хітова колаборація гурту KALUSH та романтика Golubenko