середа , 01.05.2024

У Рогатині водій мотоблоку за п’яну їзду отримав 10 діб арешту

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоблок

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 5 жовтня 2023 року у селі Стратин Рогатинської міської громади. Близько 18:20 на вулиці Кольовій працівники поліції зупинили водія мотоблоку.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах спиртного з рота, почервоніння обличчя, виражене тремтіння пальців рук.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей чоловік уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень або адміністративного арешту строком до 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки і з оплатним вилученням транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

Протокол направили на розгляд у Рогатинський районний суд. У судове засідання водій мотоблоку не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суддя Рогатинського районного суд постановив водія мотоблоку визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 10 діб.

Читайте також –
У Богородчанах трапилася пожежа на підприємстві