субота , 04.05.2024

У Косові п’яна жінка впала зі скутера і отримала 17000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала скутером у стані алкогольного сп’яніння.

жінка на скутері

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 22 жовтня 2023 року у місті Косові. Вночі, близько 00:30, на вулиці Степана Бандери водійка скутера “YIBEN YB15” не впоралася з керуванням, з’їхала у кювет та допустила падіння з транспортного засобу.

Жінка мала явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від медичної допомоги відмовилася, від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі також відмовилася, чим порушила п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водійку скутера склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні жінка визнала свою провину та підтвердила факти, викладені у протоколах.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Косівський районний суд постановив водійку скутера “YIBEN YB15” визнати винною у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Коломиянин хотів купити позашляховик, а втратив понад 166 000 гривень