п’ятниця , 03.05.2024

Тури в Карпати з Хмельницького: куди поїхати і що подивитися?

Карпати – це не тільки катання на лижах узимку, а також безліч цікавих розваг цілий рік, небаченої краси природа, м’який клімат та сила силенна оздоровчих комплексів.

карпати буковель

Місцеві стверджують, що у Карпатах навіть повітря лікує. Саме тому багато родин воліють приїжджати сюди з дітьми. Взимку, щоб покататися на лижах і санях, а влітку, щоб оздоровити організм і доторкнутися до багатої культури і колориту. Така подорож може стати гарною альтернативою морю.

Туристичне агентство “Атлант Тур” пропонує своїм клієнтам захоплюючі маршрути https://atlanttour.com.ua/turyzkhmelnytskoho/ , які охоплюють усі найцікавіші і найбільш таємничі та романтичні куточки українських Карпат. Ось коротко про деякі найпопулярніші тури на сезон 2024.

Карпатський колаж

Карпатський колаж – це триденний туристичний маршрут із виїздом із міста Хмельницького. Програма маршруту охоплює Верховину, Ворохту та Буковель з усіма їхніми родзинками. У Верховині подорожуючі зможуть відвідати історичний музей УПА “Криївка” та приватний музей “Галєрія”, який присвячений гуцульським традиціям та обрядам. Ну і звісно ж буде час аби насолодитися верховинськими краєвидами та відкрити для себе гастрономічні родзинки карпатського регіону.

А далі на черзі не менш захоплююча Ворохта. Унікальний віадук, канатно-крісельний підйомник, сувенірний ринок – тут кожен знайде щось цікаве для себе. І нарешті родзинка туру – гірськолижний комплекс “Буковель”, в якому можна гарно розважитися не тільки взимку. У весняно-літній період тут є можливість поніжитися на піщаному пляжі Озера Молодості, поплавати на катамаранах, вейкбордах і багато іншого.

Також тут варто відвідати етно-парк “Гуцул ленд”, у якому можна зануритися в атмосферу життя та побуту гуцулів.

Стежками фільму “Довбуш”

Стежками фільму “Довбуш” – триденний туристичний маршрут, який охоплює знакові місця, де знімалася популярна українська кінострічка. Цей маршрут зовсім не схожий на попередній і він яскраво засвідчує, що відпочинок в Карпатах – це не тільки Яремче і Буковель.

Свірзький замок, скельно-печерний комплекс Бубнище, солеварня у Дрогобичі та виїзд на Свидовецький хребет – ось основні локації цього маршруту. Туристи відкриють для себе історичні таємниці карпатського регіону та неймовірну красу природи. Кам’яні гіганти у Бубнищі та гірські озера біля Свидовецького хребта не залишать байдужими найвибагливіших мандрівників.

Перлини Закарпаття

Перлини Закарпаття – це теж триденний маршрут. Основні його родзинки озеро Синевир і термальні води Косино. У програмі туру також історико-культурний заповідник “Тустань”, катання на джипах у селі Пилипець, водоспад Шипіт, музей “Старе село” у Колочаві, реабілітаційний центр бурого ведмедя та еко-парк “Долина вовків”. Як бачимо, програма дуже насичена та обіцяє багато приємних та незабутніх вражень.

Із повним переліком карпатських маршрутів можна ознайомитися на сайті туристичного агентства “Атлант Тур”. Слід зауважити, що компанія організовує тури в Карпати не тільки із Хмельницького, але із виїздом із Києва, Житомира, Рівного, Луцька, Полтави та Тернополя.

В усіх випадках варто взяти з собою в дорогу гарний настрій та фотоапарат із підзарядним пристроєм, адже під час подорожі буде безліч приводів аби зробити незабутні знімки із неймовірними краєвидами.