середа , 01.05.2024

На Снятинщині п’яний водій “Жигулів” заїхав у кювет і отримав 17000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 серпня 2023 року у селі Стецева Снятинської міської територіальної громади.

Вранці, близько 11:30, на вулиці Черемшини водій автомобіля “ВАЗ 2104” (“Жигулі”, “четвірка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича “Жигулів” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2104” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Делятині внаслідок ДТП троє людей травмовано