понеділок , 06.05.2024

На Прикарпатті викрили банду, яка налагодила наркотрафік із мільйонними оборотами

Служба безпеки та Національна поліція знешкодили на Прикарпатті організовану злочинну групу, яка контролювала майже весь наркотрафік регіону.

затримання

Про це сьогодні, 3 квітня, повідомили у прес-службі УСБУ в Івано-Франківській області та у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури. 

Ключові учасники угруповання раніше вже були засуджені та мали досвід організації незаконного бізнесу. 

На прибутках з «чорного ринку» верхівка групи заробляла понад 10 млн грн. на місяць.

Це дозволяло зловмисникам вести шикарний спосіб життя, часто змінювати елітні автомобілі. А ватажок угруповання частину року проводив на екзотичних курортах, де володів нерухомістю, оформленою на підставних осіб.

Як встановила СБУ, до сфери інтересів групи входили здебільшого синтетичні наркотики та психотропи. 

У власних лабораторіях вони виготовляли близько 20 кг амфетаміну на місяць. Збували його через розгалужену мережу дилерів.

Крім того, за межами області члени групи закуповували контрабандний «Субутекс» та рослинні наркотики, які перепродували на території Івано-Франківщини.

У результаті багатоетапної спецоперації СБУ та поліція затримали чотирьох основних учасників угруповання – організатора та його спільників. Іще одного співучасника оголошено в розшук.

Правоохоронці провели 35 обшуків у лабораторіях, в місцях зберігання наркотиків, в житлі та автомобілях фігурантів. Під час них виявлено та вилучено:

  • 5 кг амфетаміну вартістю близько 2,5 млн грн;
  • обладнання нарколабораторій;
  • канабіс;
  • комп’ютерну техніку, мобільні телефони та банківські картки;
  • квадрокоптер, який, імовірно, використовували для охорони периметру;
  • вогнепальну зброю без дозволів;
  • гроші загальною сумою 300 тис. грн. (в гривнях, доларах та євро), ймовірно одержані від продажу попередньої партії наркотиків.

Крім того, правоохоронці вилучили 5 автомобілів, які використовувалися в злочинній діяльності, серед них авто преміумкласу Porsche 718 Boxster, BMW M8, Alfa Romeo Stelvio. 

Усім п’ятьом зловмисникам вже  оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України, в складі організованої злочинної групи.

На них чекає від 9 до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводила СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчими ГУ НП в Івано-Франківській області. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура. 

Читайте також –
На Прикарпатті затримали трьох осіб, які торгували зброєю