середа , 01.05.2024

Івано-Франківськ був головною ціллю ворога під час нічної атаки, – Повітряні сили

Російські окупанти під час нічної атаки зосередили зусилля на Івано-Франківську. Ворожі дрони маневрували, намагаючись заплутати українську ППО.

Ілля Євлаш

Про це повідомляє Панорама Прикарпаття з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі телемарафону.

За його словами, російські “Шахеди” цієї ночі летіли стандартними маршрутами, намагалися обходити ППО важкодоступними ділянками місцевості, річками та балками.

“У тому числі намагалися обходити Івано-Франківськ і атакувати місто з різних сторін – півночі, півдня. Також йшли шеренгою, щоб складніше було їх уразити. Протягом тривоги вони використовували то групи, то окремі дрони, тобто намагалися максимально заплутати свій слід. Однак попри таку тактику, нашим Силам оборони вдалося ліквідувати всі БПЛА”, – сказав Євлаш.

Речник додав, що Україна відчуває дефіцит засобів ППО.

“Нам необхідні ракети до наших переносних зенітно-ракетних комплексів, які досить ефективно воюють навіть з крилатими ракетами. Однак це потребує додаткових ресурсів та обладнання, у тому числі для мобільних вогневих груп, які могли б ефективно у темну пору доби визначати, де знаходяться дрони і вражати їх”, – пояснив він.

Нагадаємо, цієї ночі 18 квітня російські війська знову атакували Україну “Шахедами”. Окупанти випустили 13 дронів-камікадзе з Приморсько-Ахтарська та мису Чауда у Криму. Сили ППО збили всі ворожі дрони.

“Шахеди” долетіли до заходу України. Зокрема, ППО працювала у Хмельницькій та Івано-Франківській областях.

Голова Івано-Франківської ОВА зазначила, що окупанти цілилися на критичну інфраструктуру в області. Через падіння уламків виникли пожежі. На щастя, ніхто не постраждав.