п’ятниця , 03.05.2024

Франківський поліцейський в Апеляційному суді оскаржив 17000 грн штрафу за п’яну ДТП

Апеляційний суд Івано-Франківської області розглянув скаргу патрульного поліцейського, якому Івано-Франківський міський суд призначив 17000 гривень штрафу за керування автомобілем у стані сп’яніння.

драгер

Як зазначається у судових матеріалах, випадок трапився 2 вересня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Юності водій автомобіля “Мерседес Бенц Е200” допустив наїзд на пішохода.

Керманич, а ним виявився працівник поліції, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 1,16 проміле, що майже в 6 разів вище допустимої норми.

Потерпіла внаслідок наїзду автомобіля отримала незначні пошкодження, тому на порушника склали тільки адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц Е200” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Поліціянт спочатку пропустив терміни оскарження постанови, але згодом таки подав апеляційну скаргу, в якій просив поновити строки оскарження та скасувати постанову Івано-Франківського міськрайонного суду.

Апеляційний суд задовольнив скаргу у повному обсязі та скасував постанову суду першої інстанції, визнавши працівника поліції невинуватим у нетверезому керуванні транспортним засобом.

Читайте також –
На Прикарпатті під час пожежі травмувалася 92-річна жінка