субота , 04.05.2024

5,5 років тюрми за хабар: вирок експосадовцю Держекоінспекції Прикарпаття залишено без змін

Апеляційний суд залишив без змін вирок суду, яким  до 5 років 5 місяців позбавлення волі засуджено колишнього начальника відділу обласного управління державного екологічного нагляду Державної екоінспекції.

хабар

Про це сьогодні, 24 квітня, повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної прокуратури.

“За участі прокурора Івано-Франківської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок суду, яким  до 5 років 5 місяців позбавлення волі засуджено колишнього начальника відділу управління державного екологічного нагляду в Івано-Франківській області Державної екологічної інспекції Карпатського округу за одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що посадовець одержав від підприємця хабар у вигляді талонів на пальне. За таку винагороду він гарантував позитивне вирішення питання щодо зменшення штрафних санкцій та непритягнення підприємця до кримінальної відповідальності за виявлені порушення на ділянці, якою той користувався.

У листопаді 2023 року вироком Долинського районного суду обвинуваченому призначено покарання – 5 років 5 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засудженого позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком 3 роки.

У ході розгляду апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції відхилив доводи сторони захисту та залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Читайте також –
У Франківську судитимуть проросійського пропагандиста, який чекав “визволителів”