субота , 27.04.2024

У Тисмениці водій “Хюндаю” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

конфіскація авто

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 14 жовтня 2023 року на автодорозі Івано-Франківськ – Тернопіль. Вранці, близько 09:30, поблизу села Підпечери патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “HYNDAI TUCSON”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

А також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій автомобіля “Хюндай” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “HYNDAI TUCSON” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Читайте також –
“Укрнафта” почала бурити нову свердловину на Заході України