неділя , 28.04.2024

У Стопчатові п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП і отримав за це 17000 грн штрафу

Косівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 жовтня 2023 року у селі Стопчатів Косівського району. На вулиці Центральній водій автомобіля “ВАЗ 21051” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Mitsubishi Outlander”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди у присутності двох свідків. Результат – 0,89 проміле, що в чотири рази вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину та просив суворо не карати. Пояснив, що був неуважним, оскільки того дня посварився з дружиною та перебував в емоційно нестабільному стані.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Косівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21051” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Франківську водій “Фольксвагена” збив мотоцикліста