субота , 27.04.2024

У Надвірній водій “Ніссану” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 14 серпня 2023 року у селі Саджавка Надвірнянського району. Ввечері, близько 23:30, на вулиці Українській водій автомобіля “Nissan X-Trailer”, виконуючи поворот ліворуч, не надав переваги у русі зустрічному автомобілю “Мерседес Бенц”, який рухався прямо, та допустив зіткнення із ним.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Ніссану” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився у медичному закладі. Результат – 3,03 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Ніссану” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Nissan X-Trailer” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Ціни навесні: подешевшають продукти харчування, подорожчають сигарети та бензин