субота , 27.04.2024

У Надвірній п’яний водій “Ровера” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

водій за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 листопада 2023 року у місті Надвірна. В обідню пору, близько 13:20, на вулиці Соборній водій автомобіля “ROVER 75” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Шкода Фабія”, який рухався попереду, а також з автомобілем “Шевроле Авео”, який теж рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засідання водій “Ровера” визнав свою провину в повному обсязі.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ROVER 75” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
На Прикарпатті за неявку до ТЦК розшукують майже 40 тисяч осіб