неділя , 28.04.2024

У Ланчині п’яний водій “Жигулів” втікав від поліції і застряг у болоті

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 29 вересня 2023 року у селищі Ланчин Надвірнянського району. В обідню пору, близько 14:00, на вулиці Княгині Ольги працівники поліції подали сигнал зупинки водієві автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”).

Керманич легковика проігнорував вимогу про зупинку, додав швидкості та почав втікати. Згодом водій “Жигулів” з’їхав на польову дорогу та застряг у болоті, не маючи можливості далі продовжувати рух.

Поліцейські під час спілкування та перевірки документів помітили у водія-втікача явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі керманич “Жигулів” відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину частково.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушень ст. 122-2 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та при призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Вступ-2024: які зміни чекають на абітурієнтів