субота , 27.04.2024

У Калуші водій “Шевроле” попався нетверезим і отримав 40800 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння. Втім, це було не єдине його порушення.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, 24 жовтня 2023 року у місті Калуші на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шевроле Амулет”. Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: порушення координації рухів, порушення мови, почервоніння очей, зіниці не реагують на світло.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич “Шевроле” відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому в даному випадку на водія “Шевроле” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Шевроле” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шевроле Амулет” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років без оплатного вилучення транспортного засобу.

Читайте також –
На Прикарпатті під час пожежі загинув чоловік