неділя , 28.04.2024

У Калуші водій “Рено” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 жовтня 2023 року у місті Калуші. Близько 12:30 на вулиці Сівецькій водій легкового автомобіля “Рено Меган Сценік” під час руху заднім ходом проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Рено Флуенсе”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди і, як виявилося згодом, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,45 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

Водій пояснив поліцейським, що вживав алкогольні напої уже після ДТП.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Рено” визнав свою провину.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Меган Сценік“ визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Читайте також –
COVID та грип відступають. Що після них?