субота , 27.04.2024

У Калуші нечемний дядько викрав у неповнолітнього велосипед

Лічені години знадобились правоохоронцям, щоб встановити та затримати чоловіка, який викрав велосипед, що знаходився на тримачі біля входу в приміщення однієї із калуських аптек. Слідчі уже оголосили правопорушнику підозру.

аптека калуш

Про це інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

У суботу, 9 березня, на лінію «102» надійшло повідомлення від 43-річної мешканки Калуша. Жінка повідомила, що у її сина невідома особа викрала велосипед, який він залишив біля аптеки.

На місце події одразу була скерована слідчо-оперативна група Калуського РВП. Правоохоронці оперативно встановили особу, причетну до вчинення кримінального правопорушення. Ним виявився 52-річний калушанин. Чоловік раніше неодноразово судимий.

Правопорушника поліцейські виявили та затримали неподалік місця вчинення злочину. Також виявили велосипед, який зловмисник заховав у підвальному приміщенні. Калушанин у скоєному зізнався.

Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Дії фігуранта кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Слідчі повідомили йому про підозру, суд невдовзі обере запобіжний захід.

Нагадаємо, про посилену відповідальність за вчинення майнових злочинів. Зокрема, будь-які крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, прирівнюються до тяжких злочинів. А за це передбачено покарання – від 5 до 8 років позбавлення волі.

Читайте також –
Збувала наркотики: у Франківську затримали “закладчицю”