середа , 01.05.2024

У Франківську п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 вересня 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько 17:00 на вулиці Миколайчука водій автомобіля “Ауді А6” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Nissan Cabstar”.

У результаті аварії транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.  Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди і, як виявилося згодом, перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку.

Драгер показав 2,07 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо. У судових засіданнях водій “Ауді” визнав свою провину в повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушеннях і за вчинення ДТП позбавив його права керування транспортними засобами строком на шість місяців, за залишення місця ДТП – 3400 гривень штрафу і за нетверезе керування транспортним засобом – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Таким чином порушник отримав два штрафи на загальну суму 20400 гривень. Також він іще тричі має сплатити судовий збір у розмірі по 536 гривень.

Читайте також –
У Крилосі внаслідок ДТП загинув пішохід