середа , 01.05.2024

У Добровлянах водій “Мерседесу” вживав алкоголь після скоєння ДТП. Як покарали порушника?

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і після цього вживав алкогольні напої.

драгер новий

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 жовтня 2023 року у селі Добровляни Калуського району. Вранці, близько 10:00, на вулиці Центральній водій автомобіля “Мерседес Бенц” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та допустив наїзд на електроопору.

У результаті ДТП транспортний засіб та електрична опора отримали пошкодження.

Після скоєння автопригоди водій вживав алкогольні напої. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі керманич відмовився.

Також він сів за кермо, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 5 років.

Читайте також –
Житель Прикарпаття став жертвою шахрайства – чоловік втратив 55000 гривень