субота , 27.04.2024

На війні загинув захисник з Калуської громади Сергій Вацко

На війні з російськими окупантами загинув 49-річний заступник командира роти ударних безпілотних авіаційних комплексів капітан Сергій Вацко.

Сергій Вацко

Про це повідомили у Калуській міській раді.

Сергій Вацко народився 31 жовтня 1974 року у селі Мостище. Закінчив Калуську школу № 7. Вищу освіту за спеціальністю електропостачання та енергозбереження здобув у Івано-Франківському державному технічному університеті нафти і газу.

З березня 2014 року по березень 2015 року Сергій був командиром батареї у 72 ОМБр, працював з БМ-21 “Град”. Його бойовий шлях проходив через Луганщину (Свердловськ, нині Довжанськ, Ровеньки, Дякове), південний котел та Донеччину (Амвросіївка, Волноваха, Маріуполь). 31 грудня 2014 року отримав позачергове звання капітана. У березні 2015 року демобілізований.

Він повернувся на попереднє місце роботи, працював провідним інженером групи енергетики та ремонту енергетичного обладнання сервісної філії Укртрансгаз – Оператор газосховищ України. Брав активну участь у громадсько-суспільному житті Боярки.

На початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року пішов добровольцем на передову. Сергій навіть не встиг змінити посвідчення офіцера запасу на чинне посвідчення, адже вже 25 лютого був на передовій як капітан одного з підрозділів 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Загинув Сергій Вацко 24 березня 2024 року. Чин похорону розпочнеться 29 березня об 11:00 в місті Боярка на Київщині, де він проживав. У захисника залишилися дружина та троє синів.

Читайте також –
На війні загинув захисник з Рогатинської громади Петро Сас