п’ятниця , 03.05.2024

На Донеччині загинув пілот-винищувач Андрій Ткаченко з Івано-Франківська

8 березня 2024 року, виконуючи бойове завдання у небі над Донеччиною, загинув пластун, пілот-винищувач ЗСУ Андрій Ткаченко. Його поховають в Івано-Франківську, де він мешкав з родиною.

Андрій Ткаченко

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці Самбірського Пласту.

Андрій народився в сім’ї Юрія і Лесі Ткаченків у Самборі 10 грудня 1990 року. До Пласту приєднався 22 жовтня 2002 року. Здобув ступінь пластуна-розвідувача.

У 2008 році став курсантом Національного Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба, навчання в якому успішно завершив у 2012 році.

Неодноразово відзначений подяками начальника університету. Перші самостійні польоти на літаку Л-39 здійснив у жовтні 2009 року. Був досвідченим у стрибках із парашутом.

Військову службу проходив в Івано-Франківську, в Харкові, відтак знову повернувся в Івано-Франківськ. З початком війни у 2014 році виконував бойові завдання під час АТО і ООС.

Після повномасштабного збройного вторгнення російського війська в Україну місцем виконання бойових завдань для пілота-винищувача став не лише схід країни, але й південь.

Майор Андрій Ткаченко загинув у небі Донеччини 8 березня 2024 року, виконуючи чергове бойове завдання.

У смутку залишилися батьки, старший брат Віталій, дружина Леся і її батьки Євгеній та Галина Гудими, шестирічний син Марко та вся велика родина.

Поховання відбудеться в Івано-Франківську, де загиблий проживав зі сім’єю.

Читайте також –
На війні загинув захисник з Ямницької громади Андрій Боднарчук