неділя , 05.05.2024

Що таке квест кімната? Які правила гри та поради?

Групові інтерактивні ігри – це чудова розвага, яка може стати, наприклад, чудовим подарунком для близької людини.

квест кімната

В даний час дуже популярним видом розваги є організація святкових вечорів або днів народжень у квест-кімнаті.

Квест кімната – що це?

Квест — це тип інтерактивної групової гри, у якій зазвичай беруть участь від 2 до 6 осіб. Учасників закривають у спеціально підготовленій кімнаті, і щоб вибратися, вони повинні розгадати ряд головоломок, які вимагають логічного мислення та співпраці. Гра обмежена за часом, оскільки гравці зазвичай мають від 45 до 90 хвилин, щоб втекти.

Вийти із замкненої кімнати можна лише розгадавши всі загадки та головоломки, підготовлені для гравців. Пошук шифрів, комбінування елементів і вирішення логічних завдань – захоплююча гра, що вимагає хитрості і швидкої дедукції. Спільна гра — чудова ідея подарунка, тож ваучер на квест-кімнату ідеально підходить для дня народження, ювілею чи дівич-вечора.

Звідки з’явилася перша квест кімната і коли вона була створена?

Квест кімната бере свій початок у світі віртуальних ігор. У 1988 році була створена гра, заснована виключно на фрагменті тексту, який з’явився на екрані комп’ютера. Зміст пригоди, тобто опис кімнати, давав гравцеві підказки, які дозволили йому втекти з кімнати. Наступні роки призвели до еволюції ігор про квест.

Онлайн-ігри були створені з детальною графікою кімнат і сценаріями, повними складних головоломок і логічних головоломок. Ніхто не очікував, що через деякий час онлайн-гравці перенесуться в реальний світ, увійдуть в кімнату, повну таємниць, і спробують вибратися звідти разом зі своєю групою друзів.

Перша квест-кімната була створена в 2007 році в Японії, а вже через кілька років цей вид розваги став доступний і в Україні.

Сценарії та кімнати

Квест кімнати – оригінальна форма інтелектуальних занять. Завдяки тому, що в кімнаті знаходиться група людей, можна вирішувати логічні головоломки нетрадиційним способом, спираючись на кілька точок зору, що дозволяє знайти більше рішень та ідей для подальшого розвитку гри.

Перед тим, як учасники зайдуть до кімнати, майстер гри представляє їм правила та сценарій, вводить в атмосферу кімнати. Перед початком гри гравці можуть вибрати, у якій кімнаті вони хочуть бути замкненими, оскільки кожна з них може означати різну місію, пригоду, а отже, інший декор, реквізит або головоломки, які потрібно вирішити.

Найпопулярніші категорії, а отже і сценарії квестів, включають:
1. історія/пригоди – вони розповідають історію, і ознайомлення гравців із сюжетом має вирішальне значення для ігрового процесу;
2. фентезі – створені в атмосфері казок і світу наукової фантастики, дуже часто звертаючись до відомих фільмів і книг;
3. жахи/трилер – учасники можуть стати героями фільму жахів і розгадувати головоломки в атмосфері страшних і хвилюючих історій;
4. історичні – вони часто містять освітні аспекти, і гравці можуть подорожувати, наприклад, у часи Стародавнього Єгипту чи Древньої Греції;
5. кримінал – гравці зазвичай розгадують детективні головоломки або самі беруть себе в ролі злочинців;
6. абстрактні – тема головоломок зазвичай стосується психоделічних явищ, які важко пояснити.

Які правила гри?

Квест кімната – це гра, яка, як і будь-яка інша, має свої правила. Перш за все, гравці повинні дотримуватися правил, які зазвичай детально обговорюються персоналом майданчика перед тим, як зайти в дану кімнату. Завдання гравців – вибратися з кімнати до закінчення певного часу, протягом якого вони вирішують різного роду головоломки. Для гри потрібні мінімум 2 людини.

Корисні поради щодо геймплею

Під час гри, якщо учасники не можуть вирішити поставлене завдання, вони можуть запитати підказки у персоналу. Однак варто пам’ятати, що кімнати, в яких відбувається гра, були детально спроектовані, тому кожна деталь або предмет, що міститься в них, може бути важливим.Увійшовши в кімнату, доцільно спочатку уважно озирнутися навколо, тому що проникливість і вміле поєднання фактів мають велике значення в іграх з квестами.

Читайте також –
Українсько-грузинська співачка Ivanna Melay дала нове життя відомому треку “Chito Gvrito”