понеділок , 29.04.2024

Прикордонники затримали підлітка, який вів прикарпатців через кордон до Румунії

15-річний підліток переправляв через український кордон до Румунії групу чоловіків призовного віку, серед яких були прикарпатці. Його разом із порушниками затримали прикордонники.

кордон перетин

Завдяки інформації оперативних співробітників Чернівецького загону прикордонний наряд відділу «Красноїльськ» затримав п’ятьох порушників. Чоловіки призовного віку прямували до українсько-румунського кордону у супроводі 15-річного підлітка, який добре орієнтувався у прикордонні, інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Згодом охоронці кордону також встановили, що мешканці Івано-Франківської, Чернівецької та Одеської областей заплатили за незаконну подорож до Румунії від 3500 до 4000 тисяч доларів США.

За спробу незаконного перетинання кордону на них складені документи адмінпровадженя за ст. 204-1 КУпАП. Неповнолітнього передали батькам. Пошук організатора триває.

Прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України.

Читайте також –
СБУ на Франківщині блокувала нову схему ухилення від мобілізації та затримала її ініціатора