субота , 27.04.2024

Понад три проміле: у Франківську водій вантажівки за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

алкоголь за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 вересня 2023 року у місті Івано-Франківську. Близько 17:30 на вулиці Надрічній водій автомобіля “Scania” проявив неуважність, не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Toyota Avensis”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець зіткнення залишив місце автопригоди і, як виявилося згодом, перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння становив 3,59 проміле, що у 18 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді два протоколи щодо автопригоди об’єднали в одну справу, а щодо нетверезого кермування – розглянули окремо. У судові засідання водій вантажівки не з’явився, причини неявки не повідомив, тому обидві справи розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія вантажного автомобіля “Scania” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Також суд постановив водія автомобіля “Scania” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 2 ст. 122-4 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень.

Таким чином порушник отримав два штрафи на загальну суму 20400 гривень.

Читайте також –
В Івано-Франківську внаслідок ДТП загинула жінка-пішохід