неділя , 28.04.2024

Понад 2 проміле: у Снятині водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 15 вересня 2023 року у селі Підвисоке Снятинської міської громади.

Ввечері, близько 23:30, водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) не виконав вимогу поліцейського про зупинку транспортного засобу, яку правоохоронець здійснив шляхом увімкнення проблискового маячка синього та червоного кольору, а також за допомогою звукового сигналу.

Згодом керманича таки вдалося зупинити. Під час спілкування та перевірки документів поліцейські помітили у водія “Жигулів” явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним – драгер показав 2,14 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейського про зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушень ст. 122-2 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
У Франківську під час пожежі у багатоповерхівці врятували двох людей