субота , 27.04.2024

Понад 2 проміле: у Франківську водій “Смарту” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 30 червня 2023 року у місті Івано-Франківську. Вночі, близько 00:30, на вулиці Галицькій патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Смарт”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – драгер показав 2,14 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

25 серпня 2023 року цей же водій, але вже за кермом автомобіля “Hyundai Elantra” знову попався поліції у комендантську годину і знову мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Під час другої зустрічі з поліцейськими керманич уже відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича склали іще один протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Івано-Франківський районний суд постановив водія автомобілів “Смарт” та “Hyundai Elantra” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
Чай для схуднення: природна підтримка на шляху до стрункої фігури