вівторок , 30.04.2024

Омбудсмен вимагає розслідувати бездіяльність поліції у справі побиття людей у Франківську

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Національної поліції з вимогою призначити службове розслідування щодо неналежного реагування правоохоронних органів на повідомлення про побиття людей в Івано-Франківську.

побиття франківськ

Відео, на яких молодики нападають на перехожих, зокрема й осіб літнього віку, поширилося у соцмережах 3 березня.

Омбудсмен повідомив, що користувачі соцмереж повідомили про факти звернень до поліції потерпілих від нападів ще до того, як відео стало публічним. Однак, як стверджується, ці заяви залишалися без належного реагування.

“Звернувся до керівництва Національної поліції України з вимогою призначити службове розслідування за інформацією про неналежне реагування органами поліції на подані до 03.03.2024 заяви і повідомлення мешканців міста Івано-Франківська про побиття їх невідомими особами”, – повідомив Лубінець.

Він наголосив: усі вчинені злочини мають бути розслідувані та отримати належну правову оцінку, а винні мають понести справедливу відповідальність.

Нагадаємо, у мережах з’явилося відео, на якому невідомі особи нападали на мешканців Івано-Франківська, били їх й застосовували газові балончики. Після того, як відео з’явилося у соцмережах, поліція встановила особи зловмисників, їм повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України.

Читайте також –
Житель Прикарпаття став жертвою шахрайства – чоловік втратив 55000 гривень